Szekcionált Garázskapuk - Műanyag, Fa Nyílászárók

Dombóvár Mágocs Szászvár Pécs Kaposvár

Kiegészítők / Üvegek

Üvegek, betétek, ál- és valódi osztók

A leggyakrabban alkalmazott üvegezési mód a 4-16-4 mm réteg felépítésű hőszigetelő üveg (gázzal töltve k=1,0 W/m2K,). Ez a szerkezet az esetek többségében megfelelő hő- és hangszigetelést biztosít. A légrés és az üvegtábla-vastagság valamint a légrés / üvegtábla szám változtatásával a nyílászárók a legszigorúbb hanggátlási és hőszigetelési követelményeknek is meg tudnak felelni.

Egyre inkább elterjednek a háromrétegű üvegek amik akár k=0,6 W/m2K is képesek elérni, és az üvegek közti alu távtartót is felválthatja a jobb hővezetés érdekében a műanyag úgynevezett meleg perem. Ezenfelül igény lehet áttetsző opál, katedrál, drótüveg, reflexiós, hő- és napvédő valamint biztonsági üvegezésre és ezek kombinációira.

Cégünk minden üvegezési igényt ki tud elégíteni, szükség esetén segítünk az igényeknek megfelelő üvegezés kiválasztásában.

2 rétegű, üveg gázzal töltve k=1,0 W/m2K :

3 rétegű üveg, k=0,6 W/m2K :

Nagyméretű nyílászáróknál felmerül az igény a nagy üvegfelületek esztétikus, emberi léptékű megosztására.

Az üvegfelület tagolható valódi tok- vagy szárnyosztók beépítésével, amelyek több kisebb üvegre osztják a felületet.

Ez az osztás a tokkal / szárnnyal megegyező vastagságú optikai hatást kelt és olyan, mintha több nyílászáró szerkezet lenne egymás mellett / felett.

Gyakori igény, hogy (pl. erkélyajtónál az alsó mező, vagy többszintes üvegfalaknál a födém ellőtti rész) ne üveg kerüljön a tokba / szárnyba.

Ilyen esetekben az üvegezés helyett különféle PVC betétek kerülhetnek be, hőszigetelt vagy hőszigeteletlen változatban - a megrendelő igénye szerinti kialakításban, úgynevezett 'kazettás' hatás érhető el a két üvegréteg közé beépített, vagy a külső és belső üvegfelületre ragasztott álosztók segítségével.

Az üveg közötti álosztók választéka: 8 mm-es fehér és arany, 18, 26 és 45 mm-es fehér. Az álosztók kiosztását a megrendelő határozza meg.

 

V i s s z a