Szekcionált Garázskapuk - Műanyag, Fa Nyílászárók

Dombóvár Mágocs Szászvár Pécs Kaposvár

Szolgáltatások

Helyszíni felmérés

A tökéletes nyílászárók (műanyag, fa nyílászárók vagy szekcionált és billenő garázskapuk) megtalálásának első és legfontosabb lépése az igények és a lehetőségek pontos meghatározása, a beépítési helyszín felmérése.

A személyes találkozás alkalmával átbeszéljük, ha szükséges pontosítjuk az Ön igényeit, majd a helyszín felmérése után kiválasztjuk a megfelelő megoldást.

Több, mint húsz éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően igyekszem megvalósítani a nyílászárókról alkotott álomkép elérését. Továbbá a nyílászárók és kiegészítőinek (redőnyök, redőnymotorok, párkányok, szúnyoghálók, zsalugáterek…) optimális alkalmazását az Ön igényeinek figyelembevételével.

A felmérési munka folytán felelősséget vállalunk a kiválasztott műszaki megoldás megvalósíthatóságára, valamint elkészítjük személyre szabott árajánlatát.

Szaktanácsadás

1997 óta foglalkozom nyílászárókkal. A több, mint 20 éves szakmai múltam során rengeteg tapasztalatot szereztem. Kezdetben műanyag nyílászárók forgalmazásával és beépítésével foglalkoztam, majd fa nyílászárókkal, billenő és szekcionált garázskapukkal kezdtem dolgozni.

Ma már a legmodernebb technikák alkalmazásával minden területen minőségi munkát tudok nyújtani. Főként Dombóvár, Mágocs és Szászvár (Pécs és Kaposvár) vonzáskörzetében dolgozom számos elégedett ügyféllel és referenciával. A kezdetektől arra törekszem, hogy ügyfeleimnek az igények alapján teljeskörű szolgáltatást nyújtsak a megfelelő minőségű, árú és konstrukciójú megoldás kiválasztásától a kivitelezésig.

  Miért előnyös ez Önnek?
 • mert személyes találkozó alkalmával tudjuk felmérni az Ön igényeit és elképzeléseit
 • mert megismerjük az épületet, annak adottságait, így biztosan a végleges ajánlatot tudjuk adni, ami nem rejt kockázatot további költségekre
 • mert szakszerű tanácsokat tudunk adni Önnek a kivitelezéssel kapcsolatban
 • mert képviselőnk jelenléte lehetőséget ad arra, hogy más szakiparokkal is össze tudjuk hangolni a munkánkat
 • mert az Ön elvárásainak a leginkább megfelelő terméket tudjuk javasolni
 • mert ezáltal megkönnyítjük döntését a személyes kapcsolat segítségével, hiszen minden kérdésére azonnali választ kap
 • mert a helyszíni felmérést és szaktanácsadást követően Ön személyre szabott kedvezményes árait tekintheti át
 • mert mindez Önnek semmibe sem kerül, teljesen díjmentes

Árajánlat készítés

Ezzel a személyre szabott szolgáltatásunkkal igyekszünk emelni az Ön kényelmét. Az árajánlatot minden költség és további kötelezettség nélkül készítjük el az Ön részére.

A helyszínen, személyes találkozó alkalmával felmérjük az Ön igényeit és elképzeléseit, felveszünk minden méretet és műszaki információt, elvégezzük a helyszíni felmérést, megismerjük az épületet, annak adottságait, így biztosan a végleges ajánlatot tudjuk adni, mind a műanyag, fa nyílászárók vagy a szekcionált és billenő garázskapuk esetében, nem rejt kockázatot további költségekre. A találkozó alkalmával szakszerű tanácsokat tudunk adni Önnek a kivitelezéssel kapcsolatban, valamint minden kérdésére azonnal választ kap.

Az árajánlat komplett, jól átláthatóan szerepelnek a különböző tételek, a nyílászárók beépítéséhez kapcsolódó kiegészítők (párkány, redőny, redőnymotor…), valamint feltűntetésre kerülnek a beépítési költségek.

Kivitelezés

 • Saját beépítő csapatuk több, mint 20 éves szakmai múlttal és rengeteg elégedett ügyféllel rendelkezik
 • Az első helyszíni szemle alkalmával kollégáink felmérik a megközelítőleges bontási és beépítési költségeket
 • Az általunk adott árajánlat elfogadása után a beépítésre szánt termékek gyártását elindítjuk
 • A megrendelést követően, a gyártás befejeztével a nyílászárókat beépítjük
 • A munka végeztével kollégáink rendet és tisztaságot hagynak maguk után, kitakarítanak a helységekben, így az ablakcsere nem jár komoly kellemetlenségekkel vagy piszokkal
 • Amennyiben szükséges, további hasznos technikai tanácsokkal látják el Önt.

Ablakcsere

Kérdések és válaszok a felújítással, nyílászáró cserével kapcsolatban

Műanyag ablakcsere télen?

A már télen esedékes ablakcserével sokan tavaszig várnak, mert úgy gondolják, hogy alacsony a hőmérséklet a beépítéskor használt anyagok száradásához ezért nem lesz megfelelő a nyílászárók rögzítése, szigetelése. A másik ok általában, hogy a munkálatok alatt kihűl a lakás és ez jelentősen megnöveli a fűtésszámlánkat. Ezek tévhitek!

A téli hideg időben ugyanúgy elvégezhető az ablakcsere, mint az év bármely más időszakában. Ilyenkor a különbség csak annyi, hogy a beépítésnél 'télen használatos' PUR habot alkalmazzuk. A két PUR hab csak annyiban tér el egymástól, hogy a téli, már alacsonyabb hőmérsékleten is képes a tökéletes tömítésre és rögzítésre.

Nem kell tartani attól sem, hogy az adott hónapban a munkálatok miatt megnő a fűtésszámlánk, mert körülbelül 15-30 percre hagyjuk szabadon az ablaknyílást. Ez megegyezik egy alapos szellőztetés idejével, arról nem is beszélve, hogy új nyílászárókkal vág neki a hátralevő hűvös időszaknak és ez érezhetően csökkenteni fogja fűtésszámláját.

Úgyhogy ne halogassa a szükségessé vált műanyag ablak és ajtó cserét, mert minden elhalasztott téli nappal csak saját kiadásait növeli!

Milyen mértékben javulhat a hő- és hangszigetelés?

Nyílászáró csere után a hő- és hangszigetelés akár 20-30%-kal is javulhat.

Mi a bennmaradó tok előnye és hátránya?

  Előny:
 • nincs kőműves munka (pl. folyamatosan üzemelő épület)
 • nem jár kosszal, porral
 • nyílászáró csere javítással: rövidebb idő
  Hátrány:
 • üvegfelület csökkenhet, 10-15%-kal
 • tok-fal csatlakozás (hőszigetelés az eredeti marad)

Komplett csere esetén:

  Előny:
 • üvegfelület közel ugyanakkora marad
 • fal-ablak csatlakozás
 • hőszigetelés tökéletes
  Hátrány:
 • kőműves munka, javítás, festés szükséges
 • bontási munkával jár
 • komplett csere javítással: hosszabb idő

Minden kivitelezésünknél törekszünk a legkevesebb kényelmetlenséget okozva, hatékonyan, a legkevesebb bontással a régi nyílászárók cseréjét megoldani.

Miért előnyös a műanyag nyílászáró?

A műanyag nyílászárókat sokan nem tartják okos választásnak, ha ablakcseréről vagy ablakbeépítésről van szó, pedig a műanyag ablakok több előnnyel is rendelkeznek, olyanokkal is, melyekre nem is gondolna az ember.

A műanyag ablakok nem csak azért jelentenek jó döntést, mert kedvező az áruk vagy mert könnyű őket karbantartani. A felsoroltakon túl rendelkeznek olyan pozitív tulajdonságokkal is, melyek túlmutatnak egy háztartás energiafelhasználásán. A műanyag nyílászárók köztudottan kiváló szigetelőképességgel rendelkeznek, így hosszú távon képesek szabályozni vagy akár csökkenteni is egy otthon energiafelhasználását. Tovább menve, a műanyag nyílászárók hozzájárulhatnak a környezeti terhelés csökkentéséhez is, hiszen nem pazarolunk velük annyi energiát, mint a huzatos lakást eredményező, rosszul szigetelő nyílászárókkal. Ráadásul a műanyag képes kiváltani a fát, így nem kell annyi fát kivágni, valamint teljes mértékben újrahasznosíthatóak tehát a gyártásuk is környezetbarát.

Szükséges-e párkány vagy könyöklő?

Természetesen a párkányok és könyöklők vásárlása opcionális lehetőség, de kedvező áruk és előnyeik miatt már szinte minden ablakhoz ajánljuk őket. A párkány megvédi a fal állapotát és esztétikus, könnyen tisztán tartható.

 

V i s s z a