Szekcionált Garázskapuk - Műanyag, Fa Nyílászárók

Dombóvár Mágocs Szászvár Pécs Kaposvár

Árnyékolástechnika / Roletta, Szalagfüggöny

ROLETTA! A népszerű textil árnyékoló

ROLETTA TÍPUSOK FÜGGŐLEGES SÍKÚ ÉS BUKÓ-NYÍLÓ NYÍLÁSZÁRÓKRA

A roletta az egyik legrégibb árnyékoló. Funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg.

Függőleges síkú és ferde síkú felületek árnyékolására egyaránt alkalmas. Készülhet tokozott nélküli és tokozott kivitelben. A mozgató mechanizmus lehet rugós, gyöngyláncos.

A textília típusának kiválasztása a roletta funkciójának megfelelően kell, hogy történjen. Az esztétikai követelményeket a széleskörű színválaszték biztosítja.

A roletta elsősorban belső téri árnyékoló, ezért a napháló kivételével a textíliák kizárólag belső téri felhasználásra alkalmasak. A textíliák alapanyaga általában polyészter, különböző felületkezelő anyaggal ellátva.

Különleges igények esetén (pl. lángállóság) a roletta textília alapanyaga üvegszál is lehet.


Szalagfüggönyök

Irodák, irodaépületek szinte elmaradhatatlan árnyékoló szerkezete. Egyedi megoldást jelenthet árnyékolására, valamint térelválasztására. Egyesíti magában a hagyományos függöny és a sötétítőfüggöny előnyeit, hiszen a lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszti be.

A szalagfüggöny felszerelése és kezelése egyszerű, karbantartást nem igényel. Szerelhető ablaknyílásra, mennyezetre egyszerű bepattintható tartólemezekkel, oldalfalra egyenes és ferde-síkban felfogó konzolokkal.

A szalagfüggöny lamellák UV-stabilak, speciális portaszító anyaggal kezeltek, így különösebb tisztán-tartást nem igényelnek.

A szalagfüggönyök a hagyományos kézi működtetésű kivitel mellett, motoros változatban is rendelhetőek.


Katalógusok:

alumark zsaluziák

fixscreen

roletta

sávroló

 

V i s s z a